Frambozensorbet

Een van mijn lievelingstoetjes is ijs met vruchten. Vooral in de zomer, 's avonds na het eten; heerlijk! In mijn ijs top 3 staat met stip op nummer 1: De Frambozensorbet. Nu wilde ik jullie graag ook deelgenoot maken van dit culinaire hoogstandje, makkelijk om te maken, te leker om te laten staan!

Ingrediënten

500 gram frambozen

1 eetlepel citroensap

100 gram suiker

1 dl. water

Frambozensorbet

Bereiding

1. Breng het water en de suiker aan de kook en laat ongeroerd 5 minuten koken.

2. Laat deze afkoelen. Pureer 500 gram schoongemaakte verse frambozen en schep de suikersiroop erdoor.

3. Breng het mengsel over in een sorbetiere of ijsmachine en draai het 30 minuten af.

Achtergrondinformatie

Dit lekkere recept heb ik van Kookjij.nl

Op zoek naar een ander recept van een heerlijke frambozensorbet met likeur? Kijk dan eens op: Frambozensorbet à la AH.